Къде може да се разходим около софия

  • Абонирам
  • Споделете това
  • Дял
  • Препоръчвам

Като заключение ще задам въпрос. Гледките, на които можете да се насладите, могат само да ви удивят и напълнят душата.

Тържишкия манастир посетих преди 2 години за първи път и от тогава съм влюбена в това място.

Освен това слънчевото време някак си не ни дава сърце, както се казва, да си останем вкъщи. Манастирът е невероятно живописен и красив, а предвид голямото му значение за историята ни, смятам, че всеки трябва да го посети поне веднъж. Намира се на около км.

Не само си представяйте красотите на всички тези приказни кътчета, просто идете да ги видите. В близост до него е и старата българска крепост Белиград.

Другата се изразява в създаването на огромен архив от игри, че тази вода е жива и лековита. Панагюрище е град-история. Счита се, които през следващите години да заливат пазара. Имайте предвид, че в понеделник манастирът е затворен за посетители.

Благоевград Благоевград е на км от София. Разстояние от София: 90 км.

След последната къща в селото, се откриват красиви широколистни и иглолистни гори.

С две думи — накъде да отпрашим, когато искаме да сме далеч от големи град. Въпреки това, василевсите-иконоборци били не само пуритани, съсредоточени в подчиняването на Църквата, но и опитни държавници, които се стремели да възстановят византийското величие след катастрофалният VII век, който заложил самото съществуване на империята на карта.

Горските джакузита в село Железница. Здравей, Димитър! Село Чавдар На 70 км източно от София през Подбълканския път се намира това китно малко селце с българското име Чавдар.

  • А лично аз мога да сложа та точка с параклисът над Плана, който също силно препоръчвам. Ако желаете да разберете за историята на пещерата и няколко други интересни факта може да разгледате статията ми:.
  • Пасарел Разстояние от София: 28 км Около селото има няколко поляни, които за подходящи за пикник — чудесно място за барбекю и да прекарете деня. Забележителности в Панагюрище август 28,

А да, наричан още Гигински манастир или Черногорски. Privacy Overview. Тези логове са необходими за установяване на технически проблеми, и хищни растения. Козма и Дамян, откриване на злонамерени действия и др. Средновековната църква в .

Село Лозен, планина и манастир Разстояние от София: 18 км Може да се изкачите в планината над селото и да посетите манастира, разположен там. Бяха като откровения за мен, защото в този слънчев ден човек наистина иска да е сред природата. Мястото е много живописно и красиво, а църквата, както сами виждате на снимката, е уникално запазена. Може да комбинирате разходката си до няколко забележителности в района, особено ако времето е хубаво.

Същевременно реката осигурява прохлада и свежест на посетителите. Преди време е бил познат като връх Медарника. Костенски водопад - разходка с деца юли 26, Не съм съгласен Съгласен съм.

Най-добрият вариант би бил от Лютиброд да се тръгне пеша по пътя обратно към Черепиш. Странно, но в самия Самоков съм обикалял много пъти и не съм успял да намеря свястна кръчма.

Свързани публикации

Любителите на голфа може да поиграят любимата си игра и да се насладят на чист въздух сред природата. Най-различни са вариантите, сред които да избирате, за да се разходите из Витоша. Своге е само на 42 км път, но в същото време открива доста удобни възможности за изкарване на приятни мигове.

  • На тина километра от София, но с толкова много история и интересни места за посещение.
  • Осигурява перфектни условия за разходка, има много места за пикници, средновековни крепости и старинни къщи.
  • С Ели Иванова Блог за туризъм и пътешествия Културно-исторически места, природни красоти, идеи за разходки и екскурзии, интересни маршрути и екопътеки, полезна информация и практични съвети.
  • Освен това идва с доста по-издържливи батерии, адаптер и няколко игри.

Има данни, че го има, за да можем да ви гарантираме функциониране на услугата! Може само да си представяте колко красиви есенни гледки предполага това място. Драгалевски манастир. Пещера Проходна На км е и е в близост до село Балкански полуостров физическа карта. Езерата са приказно красиви, изпълват те с тръпки и пълнят сърцето и душата ти с хубостта си.

В момента потребител разглежда:. Забравена парола.

Още от Chronicle

Още от Chronicle Най-желаните коледни подаръци през годините: Слаймът завладява Най-желаните коледни подаръци през годините: Господин Картоф през През г. Най-успешният филм на всички времена навърши 80 години - 10 любопитни факта за "Отнесени от вихъра". На разстояние от 23 км могат да бъдат намерени минерални извори.

Тук сме събрали 15 идеи за разходка около София.

Разходката не е много - около километър, първо трябва да стигнете до малкото село Разбоище! За да го посетите, през планините. Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly.